Annons

Växjöbolaget storsatsar och nyanställer

Publicerad 13 februari 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Det Växjöbaserade skogsbolaget Södra Skogsägarna storsatsar och ska lägga 200 miljoner kronor på sina tre sågverk i Värö, Orrefors och Långasjö under året, skriver Smålandsposten. Av investeringarna ska minst hälften ske på sågverket i Långasjö, vilket innebär att bolaget ska nyanställa 25 personer.

– För att nå dit ska vi byta ut den gamla klensågslinjen och ersätta den med en ny profilerande cirkelsågslinje och därmed förenkla och effektivisera flödet genom sågen. Dessutom ska vi bygga en ny paketläggare med ströhantering och även bygga en helt ny virkestork. Vidare ska vi bygga ett nytt magasin på 8000 kvadratmeter. I projektet ingår även flytt av distribution till svensk bygghandel från vårt sågverk i Torsås, som avvecklas efter sommaren, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef för Södra Wood, i ett pressmeddelande enligt Smålandsposten.

Vid de övriga två sågverken investerar Södra 80 miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons