Annons

Växjöbon slipade fram ett VM-guld

Växjö • Publicerad 22 maj 2018
Oliver Ekman-Larsson och Tomas Christoffersson.
Oliver Ekman-Larsson och Tomas Christoffersson.Foto: Daniel Enestubbe

Tingsrydsfostrade Oliver Ekman-Larsson och Växjö Lakers Elias Pettersson var de lokala profilerna på isen. Men ytterligare en Växjöbo var med och firade VM-guldet på scenen i Kungsträdgården. NHL-stjärnornas skridskor har slipats av materialaren Tomas Christoffersson.

– Det har varit en dröm. Det har varit helt fantastiskt kul. Sveriges grabbar blev världens bästa grabbar. Att vara med om en sådan resa, det går inte att beskriva. Det har inte sjunkit in riktigt för mig, säger han.

Annons

Tomas Christoffersson var tidigare materialare i Växjö Lakers. Sedan ett par år tillbaka har han ett jobb utanför hockeyn, men han kunskaperna som sitter i ryggmärgen praktiseras ibland i landslaget. För snart tio år sedan lärde Christoffersson känna Tre Kronors legendariska materialare Anders ”Pudding” Widerstål.

– Vi började ha lite kontakt, mer på det privata planet. Det var roligt att prata om bilar och privata grejer, säger Tomas Christoffersson.

För ett par år sedan frågade ”Pudding” om Christoffersson ville följa med och sedan dess hjälper han ibland sin vän när Tre Kronor spelar turneringar. Däremot finns inga tankar på att ta över efter ”Pudding” när han slutar.

– Nej, det har vi inte pratat om och de tankarna har jag inte ens haft. Jag har sagt att jag är med så länge han håller på och när han behöver hjälp.

Växjöbon har haft ansvar för slipandet av spelarnas skridskor under VM-turneringen i Danmark.

– Vi brukar dela upp för att spelarna ska kunna veta vem de ska vända sig till. Det gäller att ha dialog med alla spelarna, säger Växjös senaste världsmästare.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons