Annons

Växjöbor döda av dödsdrogen

Växjö • Publicerad 30 april 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Den senaste veckan har två Växjöbor dött av vad som misstänks vara fentanyl eller fentanylliknande preparat, skriver SVT Småland.

– Det stämmer att det inträffat två dödsfall vid två olika tidpunkter vid två olika platser där vi tror att fentanyl kan vara dödsorsaken. Omständigheterna kring dödsfallen gör att det är det vi misstänker. Vi har naturligtvis anträffat preparat som vi tror är fentanyl och döden har inträffat på det sättet som också kan tyda på att det är en fentanyl som ligger bakom det hela, säger Marcus Gustavsson, gruppchef för grova brott på polisen i Växjö, till SVT Småland.

Annons

De två Växjöborna är män i dryga 30-årsåldern. De ska inte ha någon känd koppling till varandra. Polisen har inlett två separata förundersökningar om vållande till annans död och de försöker få fram personerna som levererat eller försett männen med fentanylet.

Fentanyl beskrivs som en dödsdrog och är 30 till 50 gånger starkare än rent heroin.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons