Annons

Växjöbor dömda för matchfixning

Publicerad 30 juni 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Fyra fotbollsspelare samt två så kallade "storspelare" dömdes idag i hovrätten för matchfixning. Två av de dömda är hemmahörande i Växjö.

Den ene Växjöbon, 44 år gammal, har enligt sin advokat spelat för 55 miljoner kronor under bara ett och ett halvt år, och är tidigare dömd i Norge för just matchfixning (en dom som är överklagad). I fallet med Kristianstad-spelarna har han stått misstänkt för givande av muta, utpressning, försök till utpressning samt olaga tvång.

Annons

I tingsrätten friades samtliga åtalade, men nu döms de alltså i högre instans. Storspelande 44-åringen döms till 14 månaders fängelse.

Utöver storspelaren är även en av fotbollsspelarna från Växjö. Den 26-årige fotbollsspelaren har en tidigare villkorlig dom som nu adderas med 60 dagsböter. Även han döms för givande av muta.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons