Annons

Växjöbo får fängelse efter grova brott

Publicerad 12 april 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En 57-årig Växjöbo har dömts till 18 månaders fängelse, bland annat för ett tiotal grova bedrägerier genom urkundsförfalskning. Mannen förfalskade bekanta och okända personers namnteckningar och meddelade Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten att pengarna skulle betalas till ett bankkonto, nämligen sitt eget. Det gav honom över 70 000 kronor, skriver Smålandsposten.

Ett av offrena är en äldre, delvis dement, kvinna med rullator, som mannen kommit i kontakt med efter att hon trillat på gatan. Förutom de grova bedrägerierna döms han bland annat för grov stöld och andra urkundsförfalskningar.

Annons

Mest pengar kom 57-åringen över efter att ha utnyttjat en annan persons bankkort, som mannen fått i förtroende under tiden denne vårdades. Då kom han över 146 000 kronor plus att han ansökte om ett kreditkort och handlade den andres namn, skriver Smålandsposten.

Läs mer om brotten här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons