Annons

Växjöbor fick P-böter - efter kommunens miss

Publicerad 16 oktober 2017
Foto: Charlotte Stjernkvist

Växjö kommun har ändrat sina parkeringsregler och i centrum får bilisterna bara parkera i tre timmar, jämfört med 48 timmar tidigare. Men skyltningen har inte ändrats överallt och nu har bilister fått p-böter efter att ha följt informationen på parkeringsautomaten, där det stod något annat än på en annan skylt. Nu erkänner Växjö kommun misstaget, skriver Smålandsposten.

–Det är fel på en skylt som står på automaten, men tittar man i displayen har man satt in en text-lapp. Det första man blir blind på är ögonen, det är beklagligt men vi åtgärdar det på en gång. Securitas ska tejpa över den. Är det oklarheter om vilken information som gäller är det p-skyltarna som man ska gå efter, säger Magnus Nykvist, trafikingenjör på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons