Annons

Växjöbor köpte dyra VM-biljetter - till fel match

Växjö • Publicerad 18 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Tre Kronor är obesegrat i årets världsmästerskap i Köpenhamn. Det svenska herrlandslaget i ishockey har tagit sig till semifinal, där USA väntar.

Flera från Växjö, däribland innebandyspelaren Linus Pettersson, skulle ha gått på matchen men kan nu missa den spännande semifinalen. Kompisgänget gick in på IIHF:s hemsida, där det stod att Tre Kronor skulle hamna i den andra semifinalen vid vinst mot Lettland i kvartsfinalen. De slog till på biljetter till matchen, som kostade 1 400 kronor styck, för att kunna se landslaget på plats, skriver Sportbladet.

Annons

Först stod det att Sverige skulle hamna i den sena semifinalen. Men när biljetterna var köpta tog internationella ishockeyförbundet bort informationen om vilka landslag som spelar vilken semifinal.

– Vi betalade 1400 kronor per biljett och började kika på tågresor ner. Sen när vi gick in på sajten lite senare så hade man tagit bort vilken semi Sverige skulle spela. Det var så extremt tydligt när jag såg slutspelsträdet på IIHF, det var bara att beställa biljetter. Det var snöpligt, säger Linus Pettersson till Sportbladet.

IIHF menar att det aldrig har varit tydligt att Sverige ska spela i semifinal. Eftersom Sverige är toppseedat och vill få mer vila kommer Tre Kronor att spela den tidiga semifinalen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons