Annons

Växjöbor lurade myndighet på miljoner

Publicerad 13 oktober 2017
Foto: Anders Johansson, Barometern

Han dömdes till fängelse för människosmuggling och när han hade avtjänat straffet bytte han bana - men fortsatte med brottslighet. Han startade tandläkarkliniker och nu misstänks den 41-årige Växjöbon vara huvudman i tandvårdshärvan, där han och många andra lurade Försäkringskassan på mångmiljoner, skriver Smålandsposten.

De misstänkta har siktat in sig på att komma åt statligt tandvårdsstöd/ tandvårdsersättning från Försäkringskassan. De lyckades få ut ungefär 5,5 miljoner kronor på falska grunder från myndigheten. Enligt Smålandsposten är omkring 25 personer misstänkta för brott.

Annons

– Summorna är betydande. Men det är ändå tillvägagångssättet, att man angriper välfärdssystemen, som jag tycker gör brottsligheten extra allvarlig, säger åklagaren Marcus Sjöstrand till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons