Annons

Växjöbor mitt i statskuppen

Publicerad 16 juli 2016
Foto: Jan O Lindgren, Smålandsposten
Foto: Jan O Lindgren, Smålandsposten

Under fredagskvällen iscensattes ett kuppförsök av turkisk militär, och nattens dödssiffra har officiellt skrivits upp till 265 personer.

Nu rapporterar SVT Småland om en av de Växjöbor som just nu befinner sig i landet. Mesut Bislim såg i direktsändning hur militären tog över den statliga TV-kanalen och förkunnade att de tagit över landet.

Annons

– Jag trodde inte att det var sant. Det händer ju ibland att det är terrorattacker i Turkiet men jag trodde aldrig att något sådant här skulle hända. Alla här är lika förvånade, säger Bislim till SVT Småland.

Mesut Bislim befinner sig just nu i Alanya med sin familj, och han beskriver fredagskvällen som kaotisk.

– Jag gick ut i går och kollade lite i affärerna. Folk var som galna. Inom en halvtimme tömde de hela affären på varor. Det var lång kö till bensinstationerna. Folk trodde det skulle bli katastrof, säger han till SVT Småland.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons