Annons

Växjöbröder i samma collegelag

Publicerad 10 november 2016
Foto: Privat

Sedan ett par år tillbaka lirar bröderna Öhrwall från Växjö hockey i Nordamerika.

21-årige storebror Jesper har precis inlett sin andra säsong i collegeligan NCAA tillsammans med RPI (Rensselaer Polytech. Institute). Snart får han sällskap i laget av 18-årige lillebror Emil.

Annons

Under onsdagen skrev Emil på sitt National Letter of Intent och det betyder att bröderna spelar tillsammans nästa år.

– Det har alltid varit en dröm att spela med brorsan så för två år sedan commitade vi till samma college. Jag hade två år kvar i highscool innan jag kunde börja på college. Det är ett bra lag och college är den vägen flest spelare tar till NHL och samtidigt får man riktigt bra studier med sig också.

Bröderna Öhrwall kommer att spela tillsammans under två år. Emil representerade moderklubben Växjö Lakers, Alvesta och HV71 innan han tog sig över Atlanten 2015/16. Jesper har moderklubb Halmstad, men har också lirat med Växjö Lakers, Almtuna och HV71 innan han drog till Nordamerika.

Under sitt första år i NAHL med Fairbanks Ice Dogs gjorde han ett riktigt snyggt mål som också uppmärksammades på ESPN. Se det nedan.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-Jw6NhF9WKc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons