Annons

Växjöbutik förlorar - tvingas betala miljonbelopp

Växjö • Publicerad 5 mars 2018
Foto: Emma Koivisto

Håkanssons Maskinaffär i Växjö har varit återförsäljare av Massey Fergusson i 53 år. Men år 2013 meddelade Agco att samarbetet skulle avslutas och Växjöbutiken fick sex månader på sig att avveckla försäljningen, skriver Atl.nu. Det visade sig bli en långdragen och kostsam tvist.

Håkanssons vd Sven-Erik Nilsson ansåg att de borde ha fått betydligt längre uppsägningstid och menade att företaget byggt upp en kundkrets och goodwill som Agco hade stor nytta av. Därför stämde de Agco på över sex miljoner kronor i förlorat täckningsbidrag och goodwillersättning.

Annons

Men varken tingsrätten. hovrätten eller högsta domstolen har ansett att det var ett rimligt krav. Agco döms att betala 327 000 kronor för att ha orsakat utebliven försäljning av tre traktorer. Men samtidigt ska Håkanssons Maskinaffär stå för Agcos rättegångskostnader på över en miljon kronor, skriver Atl.nu.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons