Annons

Växjöbygge kan fortsätta - men riskerar att rivas

Växjö • Publicerad 8 april 2018
Foto: LBE arkitekt AB

En ny förskola på Välludden i Växjö ska att byggas för omkring 35 miljoner kronor. Men när bygget var i full gång revs bygglovsbeslutet upp av länsstyrelsen, som ansåg att detaljplanen för området inte tillåter ett skolbygge.

Vöfab har tagit saken vidare till Mark- och miljödomstolen i Växjö. Men trots att domstolen inte har gett sitt besked föreslår Vöfabs vd, Christer Carlsson, att styrelsen ska bygga klart förskolan. Trots osäkerheten. Om nybygget får avslag kan det i värsta fall tvingas rivas, skriver Smålandsposten.

Annons

– Jag är beredd att ta den risken. Men det är min åsikt och inte styrelsens eftersom vi inte har tagit det beslutet ännu. Det som talar emot det är att vi kan få ett nej i mark- och miljödomstolen, säger Pierre Wiberg (M), styrelsens ordförande, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons