Annons
Nöje

Växjödebut för stjärnan

Publicerad 22 februari 2017
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Musik med ett bultande hjärta och stora drömmar, det är något av Thomas Stenströms signum. Nyligen släppte han sin tredje skiva Rör inte min kompis och på lördag spelar han för första gången i Växjö.

– Jag har hört väldigt gott om Växjö som konsertstad, så jag är grymt taggad!

Annons

Sommaren 2014 fick Thomas Stenström en dunderhit med Slå mig hårt i ansiktet, en låt som idag har över 25 miljoner lyssningar på Spotify. Nu är han aktuell med sin tredje skiva som fått namnet Rör inte min kompis. Precis som tidigare är det sprudlande popmusik med ett stort bultande hjärta och texter om hur det är att växa upp i en småstad och att mot alla odds försöka förverkliga sina drömmar.

– Men texterna den här gången är ännu mer personliga. Det handlar mycket om mig själv och mina barndomskompisar. Om våra upplevelser och drömmar. För trots att jag numera bor i Stockholm så kommer jag alltid vara småstad- och arbetarkillen från Uddevalla.

Texterna har även en tydlig politisk udd. Thomas reagerar på en samhällsutveckling där möjligheterna att uppnå sina framtidsdrömmar begränsas av vilka förutsättningar man har från start. Thomas, som är uppvuxen i en bruksort utanför Uddevalla, vet var det innebär att kämpa sig uppåt i motvind.

– Det finns alltid en latent ilska inom mig. Revanschlystnaden är fortfarande min största drivkraft!

Thomas är nu ute på en omfattande turné med 20 inbokade spelningar under våren. På lördag spelar han på Kafé de luxe, något som blir hans första besök i Växjö.

– Jag och hela bandet är grymt laddade. Jag har hört väldigt gott om Växjö som musikstad och spelstället Kafé de luxe. Det lär ju vara en intim och stämningsfull lokal, så jag ser fram mot en svettig spelning!

Hur ser din publik ut?

– Den är ganska blandad, fast ofta med ett stort inslag av unga människor med stora drömmar.

David Färdigh

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons