Annons

Växjöduon gör succé med Frans-covern

Publicerad 13 maj 2016
Lukas Thelin Öholm och Samuel Peterson uppträdde på Speakers Corner. Foto: Charlotte Stjernkvist
Lukas Thelin Öholm och Samuel Peterson uppträdde på Speakers Corner. Foto: Charlotte Stjernkvist

[jio3vy11]

Samuel Peterson och Lukas Thelin Öholm går i åttonde klass på Teleborg Centrum i Växjö. De båda killarna har gjort youtube-succé med deras tolkning av Frans Eurovision-bidrag "If i were sorry". I skrivande stund har klippet fått över 88 000 visningar på Youtube och över 250 000 visningar på facebook.

Annons

Idag fredag uppträdde killarna på Spekers Corner i Växjö.

– Det känns hur bra som helst att få så mycket uppmärksamhet och göra detta för hela stan, säger Lukas Thelin Öholm.

Uppmärksamheten de fått via Youtube och Facebook har de svårt för att ta in. Framgången är inget de hade räknat med.

– Det går inte riktigt, det är ju sjukt mycket, säger Samuel Petersson.

Musikintresset började tidigt, redan i första klass rappade de tillsammans och för två år sedan lade de upp en Lucia-rapp på Youtube. Att det har tagit två år att få ut en ny låt på nätet är inget som ska upprepas, enligt de båda killarna.

– Nu ska vi lägga ut lite mer, säger Lukas Thelin Öholm.

Killarna lovordas av musikläraren Petter Alborg. Han är helt övertygad om att om inte båda, i alla fall någon av killarna kommer att livnära sig på musik i fortsättningen.

– Det skulle förvåna mig om de inte gör det. När killarna började hos oss för två år sedan fick vi verkligen två talanger. De klarar sig i stort sett själva, vi ger dem bara en plattform att stå på och ger de möjlighet att repa på rasterna. Vi har haft många bra elever tidigare, men att ha två stycken som har så breda toppar, som gör det mesta själva är ovanligt, säger han.

Och det märks att Samuel och Lukas trivs på scenen. De intar lugnt Speakers Corner och drar självsäkert av det första ackordet på gitarren.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HmnZbadSdcQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Annons

Charlotte Stjernkvist

Foto: Charlotte Stjernkvist
Foto: Charlotte Stjernkvist
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons