Annons

Växjöflickor hängs ut på nätet

Publicerad 25 december 2017
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Nadia Hagberg

Via sociala medier som Instagram och Snapchat förnedras unga tjejer offentliga och hängs ut. De kallas för horor och orrar med avklädda bilder på tjejer. Sedan pressas de på pengar för att få bilderna borttagna, skriver Aftonbladet.

Ett Instagramkonto med tusentals följare sprider bilder och filmer. Bland de uthänga flickorna finns unga Växjötjejer.

Annons

En 15-årig flicka benämns som ”den största lowkey horan i Växjö” och en annan beskrivs som "skabbig som fan", uppger Aftonbladet.

– Jag fick tips om de här kontona för några dagar sedan och hjälpte till att anmäla på Instagram för att stänga ned dem. Sedan gjorde jag en polisanmälan i förrgår. På ett konto som var öppet för kanske fyra dagar sedan var det nästan bara Växjöadresser. Och där jag inte förvånad om det är Växjökillar som ligger bakom eftersom de som hängs ut är från Växjö, säger en pappa till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons