Annons

Växjöföretag anklagas för byggfusk

Publicerad 2 januari 2018
Foto: Mats Holmertz, Barometern

Växjöbaserade Kärnhem anklagas för omfattande byggfusk. Ett par köpte sin drömvilla för sex miljoner kronor men riktar nu kritik mot byggföretaget. Bostaden är en del av byggprojektet Ullna strand i Täby kommun.

– Det finns inte en enda yta i dessa hus som är korrekt uppförd och de har ignorerat felanmälningar, lämnat bortförklaringar och uppträtt otrevligt och aggressiv vid krav och som sista åtgärd satt in en advokat, allt för att slippa ta ansvar, säger paret till Smålandsposten.

Annons

Det har blivit kallras i hela huset, fönster som har läckage och paret hittar ständigt nya dolda fel.

– Vi har tagit ansvar och åtgärdat de felen som finns och skulle det dyka upp några nya fel kommer vi att ta ansvar för det också, säger Kärnhems vd, Malin Svensson, till Smålandsposten.

Ärendet ser nu ut att gå till Växjö tingsrätt. Paret kräver Kärnhem på prisavdrag och skadestånd på drygt en miljon kronor.

Läs mer här.

Annons

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons