Annons

Växjöföretag bröt mot regler 500 gånger

Växjö • Publicerad 15 mars 2018
Foto: Emma Koivisto

Ett åkeriföretag i Växjö har brutit mot regelverket kring kör- och vilotider och färdskrivare över 500 gånger. Nu har Transportstyrelsen beslutat att bolaget ska betala 200 000 kronor i sanktionsavgift.

Chauffören som vid flera tillfällen inte fått tillräcklig dygnsvila och felaktig eller ingen användning av diagramblad är bara några av felaktigheterna som företaget har gjort, skriver Smålandsposten.

Annons

”Det har inte framkommit några sådana omständigheter som medför att avgiften skulle vara oproportionerlig i förhållande till överträdelserna som skett”, skriver Transportstyrelsen i beslutet.

Det sammanlagda sanktionsbeloppet för varje överträdelse uppgår egentligen till över 1,4 miljoner kronor men maxbeloppet får inte överstiga mer än tio procent av företagets årsomsättning, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons