Annons

Växjöföretag gör rekordresultat

Publicerad 27 april 2017
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten

Det går bra för företagen i Växjö och många kvartalsrapporter visar positiva siffror. Under årets första kvartal ökade Växjöbaserade Fortnox omsättningen med över 56 procent, jämfört med samma period i fjol. Samtidigt steg vinsten med nästan tio miljoner kronor, vilket är det bästa resultatet i bolagets historia.

Fortnox erbjuder och levererar molnbaserade lösningar för ekonomi och administration. Enligt ett pressmeddelande beror tillväxten på många nya kunder. Bara under det första kvartalet har antalet kunder ökat med 15 000.

– Tillväxtpotentialen är enorm. 60–70 procent av småföretagen är ännu inte digitala. Vi vill utmana de etablerade sätten att arbeta och hjälpa företagen skörda vinsterna från automatiserade och digitala arbetsflöden, säger Nils Carlsson, VD på Fortnox, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons