Annons

Växjöföretag kan få dryga böter

Publicerad 14 juli 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Sprickor i invallningen på impregneringsanläggningen i Åstorp kan kosta Växjöbaserade företaget Södra 100 000 kronor. Enligt Smålandsposten har länsstyrelsen i Skåne tagit frågan till Mark- och miljödomstolen i Växjö för att få vitet utdömt.

På grund av sprickor i invallningen ska en olycka ha skett 2014 efter att det hade läckt ut medel. Nu har bristerna rättats till men länsstyrelsen vill ha en slutrapport på hur arbetet genomförts.

– För ett företag i den här storleken är inte ett vitesbelopp någon katastrof, även om det är genant och inte bra. Men vi hävdar ju i att vi åtminstone gjort huvudsaken även om vi varit dåliga på att dokumentera det hela och vi vill ändå säga att det inte finns risk för att ett liknande utsläpp som 2014 ska kunna upprepas, säger Tomas Bengtsson, Södras produktionstekniske chef för anläggningen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons