Annons

Växjöföretag lägger grund för nya höghuset

Publicerad 8 april 2016
Foto: Kärnhem
Foto: Kärnhem

I slutet av maj förra året fick NCC och Kärnhem sitt bygglov beviljat för det nya höghuset på Solberget i Växjö. Totalt ska huset stå färdigt om två år och innehålla ungefär 60 lägenheter.

När huset nu ska börja byggas står det klart att de tar hjälp lokalt. Det är Växjöföretaget Abetong som kommer leverera stommen till det nya höghuset vid gamla Vattentornet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

– Det känns väldigt bra att få vara med och bygga så mycket nytt i Växjö, säger Jörgen Persson, vice VD.

Abetong fokuserar mycket på miljön och har bland annat minskat mängden cement i betongen. Merparten av deras produkter tillverkas också i trakterna.

Företaget kommer också bygga vid det nya stationsområdet och har fått ansvaret för häststallar med omkring 300 boxar och serviceutrymmen på nya Bro Park, som ska ersätta Täby Galopp och blir Nordens största galoppbana.

Foto: NCC
Foto: NCC
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons