Annons

Växjöföretag startar ny organisation

Publicerad 27 februari 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Växjöbaserade företaget IST är en av initiativtagarna till en ny branschorganisation inom edtech, Swedish Edtech Industry, som ska främja den kvalitativa digitaliseringen av skolan.

– Edtechområdet är ett ekosystem med aktörer från olika håll - näringsliv, forskning och skola. Det behövs en arena för branschen att samverka på ett bättre och effektivare sätt än vad som görs idag, säger Tommy Eklund, vd på IST och styrelsemedlem i Swedish Edtech Industry, i ett pressmeddelande.

Annons

Syftet med den nya branschorganisationen är att vara med och påskynda utvecklingen av en kvalitativ digitalisering av skolan.

– I och med digitaliseringen av skolan finns det enorma möjligheter för att skapa bättre och mer individanpassade förutsättningar för lärandet. Men det är en komplex uppgift att skapa och använda rätt digitala verktyg. Vi ser samarbetet som en möjlighet att vara med och bidra till detta arbete, säger Tommy Eklund.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons