Annons

Växjöföretag tvingas betala 200 000 - överklagar

Växjö • Publicerad 19 mars 2018

Transportstyrelsen menar att ett åkeri i Växjö har brutit mot svensk körregler vid över 500 tillfällen. Men nu slår företagets ägare tillbaka och överklagar beslutet på att de måste betala en straffavgift på 200 000 kronor.

– I allmänhetens öron låter ju självklart 500 fel som väldigt mycket, under de två kontrollerade månaderna. Men flera av felen är så kallade feltryckningar i våra digitala färdskrivare. Under kontrollperioden gjorde våra chaufförer cirka 75 000 tryck i våra färdskrivare. En del av felen har uppstått när vår verkstadspersonal har kört en lastbil från parkeringen till verkstaden, utan att ha sitt digitala körkort insatt i färddatorn. Resan tar cirka tre minuter och registreras då som en olovlig körning, säger företagets ägare Christer Samuelsson till Smålandsposten.

Annons

De överklagar Transportstyrelsens beslut eftersom de inte vill bli stämplade som fuskare. De flesta av felen är byråkratiska och inte allvarliga regelbrott, menar företaget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons