Annons

Växjöföretagare kritiserar stor kedja

Publicerad 29 december 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

I december gick byggvaruhuset Bauhaus ut med att de slutar sälja fyrverkerier av hänsyn till djur, natur och eventuella personskador som smällare kan innebära.

– Under åren som gått har vi på Bauhaus noga vägt fördelarna mot nackdelarna med fyrverkeriförsäljning. Fyrverkerier är fina att titta på, men de orsakar både personskador och bränder varje år. De är även skadliga för miljön, till exempel genom utsläpp av metaller, och skrämmer såväl hundar som hästar och vilda djur. Fyrverkerier kan dessutom vara otäcka för människor som har krigsupplevelser bakom sig, skriver Johan Saxne, marknadschef vid Bauhaus i ett pressmeddelande.

Annons

Struntprat, menar fyrverkeriförsäljaren Jonas Grahn som äger Smålands krutbruk.

– Det är skitsnack, de har ingen lönsamhet helt enkelt, det är så fruktansvärt svårt för de stora kedjorna att få lönsamhet i sin verksamhet när det gäller fyrverkerierna. Det är många av kedjorna som brottats med det i många, många år, säger Jonas Grahn till Smålandsposten.

Jonas Grahn menar att den moraliska aspekten inte är lika stor som den ekonomiska. Läs mer om det här. VXOnews har tidigare skrivit om att även Smålands krutbruk slutar sälja raketer efter årsskiftet. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons