Annons

Växjöföretagen planerar expansion

Publicerad 12 april 2017
Foto: Mats Holmertz, Barometern
Foto: Mats Holmertz, Barometern

Företagen i Växjö går bra och nu vill allt fler bygga ut. Enligt Växjö kommun vill fem företag längs Vallviksvägen på Teleborg köpa mark av kommunen för att bygga ut. Planerna på expanderingen beror på god tillväxt och fler anställda, vilket gör att lokalerna är trånga. Växjöföretagen det handlar om är Tönnerviks Horwath Revision, Input Interiör, Office IT-Partner, Formac och VÖFAB.

– Vi är i akut behov av större lokaler på grund av stark tillväxt. På fem år har vi ökat från 30 till 60 anställda. Vi har tittat på andra tomter men föredrar att vara kvar här med närhet till universitetet och bra skyltläge längs Teleborgsvägen, säger Joakim Persson, vd på Office IT-Partner, till Växjö kommun.

Annons

Företagen vill ha en detaljplaneändring för att flytta fastighetsgränsen 10-15 meter österut mot Teleborgsvägen och ändra bygghöjden till nio meter, för att möjliggöra byggnation av en till våning på fastigheterna. Växjö kommun är positiv till förslaget och är beredd att göra ett undantag eftersin de vanligtvis endast säljer detaljplanerad mark.

– Bra att vi hittat en lösning. Vi måste se till att företag som befinner sig i tillväxt får möjlighet att bygga ut, säger näringslivsutvecklare Björn Collin till kommunen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons