Annons

Växjöföretaget polisanmäls för brott

Publicerad 1 juni 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Länsstyrelsen har polisanmält Växjö Energi AB, Veab, för miljöbrott. Enligt Smålandsposten ska Veab under 2015 och 2016 ha släppt ut nästan dubbel så mycket zink i avloppsvatten än vad som är tillåtet. Veab har vidtagit åtgärder för att minska utsläppen men halterna är fortfarande för höga och därför anmäls företaget.

– Jag måste ta del av anmälan innan jag kan säga något om den. Men det jag kan kommentera nu är att vi har noterat detta i vår miljöredovisning till länsstyrelsen och vi har även haft möten med dem. När det gäller zink måste vi fortsätta det pågående åtgärdsprogrammet som vi redan har i gång, Vi går nu vidare med att installera en ny reningsanläggning för att komma åt detta problem, en gång för alla, säger Erik Tellgren, vd för Växjö Energi till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons