Annons

Växjöföretaget storsatsar i Kina

Publicerad 10 oktober 2017

Växjöbaserade företaget Södra är framgångsrika i Kina. Under 2017 har företaget ökat sin försäljning av pappersmassa i Kina med över 50 procent och försäljningen av företagets trävaror har ökat stadigt sedan 2010.

2015 startade de ett försäljningskontor för trävaror i Shanghai och från den 1 oktober har de även ett försäljningskontor i Hongkong. Dessutom stärks positionen ytterligare nästa år i Kina då de öppnar ett nytt inköpskontor i Shanghai. Kontoret etableras under namnet Södra International Trading där fokus ligger på inköp av bland annat maskin- och processutrustning, står det i ett pressmeddelande.

- Tillväxten är stark i Kina. Med de ökade volymer våra investeringar gett oss kan vi haka på den tillväxten. Råvara från certifierad skog efterfrågas alltmer med ett tydligt hållbarhetsfokus och här kan vi bidra, säger Magnus Björkman, Vice President Marketing and Sales, Södra Cell International, i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons