Annons

Växjögänget överraskade i EM-debuten

Publicerad 19 september 2016
Laget från vänster: Andreas Adolfsson, Kim Alden och Magnus Gustavsson. Foto: Privat
Laget från vänster: Andreas Adolfsson, Kim Alden och Magnus Gustavsson. Foto: Privat

VxO Grill & BBQ åkte till grill-EM i Bremen med förhoppning om en topp 40-placering. Men när resultatet efter helgens tävling kom hade Växjögänget placerat sig på en stark tjugondeplats.

– Det kom faktiskt lite som en chock. Det var vår första tävling, så det gick ju oväntat bra helt klart, säger Andreas Adolfsson, som kom hem från Tysklandsäventyret under morgonen.

Annons

Han berättar att laget fick mycket hjälp och tips från andra på plats, men att det även var de som i sann tävlingsanda försökte förvilla lite.

– Jo, det fanns ju de som hade den taktiken också, haha. Men de flesta var hjälpsamma. Vi fick särskilt mycket stöd från Team Fire, ett lag från Skåne, säger han.

Lagen hade sju rätter att tillaga, och allra bäst gick lax-grillandet. Där knep debutanterna en fjärde plats.

– Ja, det var ju fantastiskt. Sedan var vi själva väldigt nöjda med våra ribs, vilket vi också fick beröm för av andra runtomkring. Men av någon anledning var inte domarna lika imponerade, säger Andreas.

Annars tyckte Växjö-laget att största intrycket under helgen har varit gemenskapen, och hur grillarna kommit samman över nationsgränserna. Andreas Adolfsson ser fram emot nästa tävling:

– Nu är vi sugna på VM i Irland nästa år. Men det är ett lite större projekt, så det får vi ta med frugorna först!

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons