Annons

Växjökillar utmanar våra gymvanor

Publicerad 30 juni 2016
Patrik (t.v) och Adam (t.h) Foto: Privat
Patrik (t.v) och Adam (t.h) Foto: Privat

Lyssna upp kroppsbyggare! Ni behöver kanske inga kosttillskott för att bygga muskler snabbt. Åtminstone är det vad vännerna Patrik Appelquist och Adam Åstrand hoppas kunna bevisa i sitt projekt #SpolaPulvret.

– Trenden i samhället i stort går väl mot att äta mer ekologiskt och utan tillsatser. Då är det bra att uppmärksamma fitnessbranschen på det också. Att vi kanske inte behöver köpa så mycket prylar som vi gör, säger Adam Åstrand.

Annons

Under projektets gång kommer det vara nolltolerans mot alla former av kosttillskott. Proteindrinken kommer till exempel att bytas ut mot vanlig, hederlig mjölk. Adam pekar på att personer inom elitidrotten också förespråkar "naturlig träning".

– Han som lagt upp vårt träningsprogram är själv idrottare på hög nivå och han säger samma sak: Att man kanske inte behöver komplicera träningen så mycket som många gör genom att säga "det här ska du dricka före, det här ska du dricka under tiden, det här ska du äta efter" och så vidare.

Förhoppningen är att Adam och Patrik ska gå upp fem kilo var under bara två månader. På torsdagen var det invägning och på måndag drar projektet igång.

– Det sägs att det inte går att gå upp fem kilo på två månader. Ingen tror på det, så vi tänkte att "ok, vi tror inte på det heller, men vi kan väl testa i alla fall"! Sedan är ju våra personliga resultat bara en del. Den andra delen med #SpolaPulvret är att få folk att tänka om. Lyckas vi med våra mål kanske fler hakar på och spolar pulvret, säger Adam Åstrand.

Följ Patriks och Adams projekt på Instagram! Klicka här.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons