Annons

Växjöklassen ska köra Vasaloppet

Publicerad 23 oktober 2017
Foto: VASALOPPET/NISSE SCHMIDT

Sjätteklassarna på Centrumskolan i Araby i Växjö står inför en stor utmaning. Klassen är vinnare i Vasaloppets skolutmaning 2018 och ska delta i Ungdomsvasan den 25 februari nästa år. De ska åka 9 kilometer med start i Eldris.

– Ingen i klassen har stått på ett par skidor förut. Det här blir en sjukt häftig grej för dem att testa. Jag kan säga att det här kan förändra eleverna för all framtid. Det kommer att bli helt galet, både kul och självklart en utmaning, säger David Schylander, idrottslärare på Centrumskolan, i ett pressmeddelande.

Annons

Klassen utsågs till vinnare bland de 120 ansökningar som kom in i skolutmaningen. De kommer nu få utrustning, coachning från den officiella Vasaloppscoachen och expertkommentatorn i SVT, Mattias Svahn, resa, övernattning samt startplatser i Ungdomsvasan 2018.

– Vi fastnade för klassens motivering. Dessutom bollade de en fråga direkt tillbaka till oss och frågade om vi vågade anta utmaningen att lära dem stå på ett par skidor och genomföra Ungdomsvasan 2018. Det kunde vi inte motstå, säger Lena Hermansson på Vasaloppet i ett pressmeddelande.

Foto: Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons