Annons

Växjöklubb tvingas bort

Publicerad 8 december 2016
Foto: Peter Ahlström, Smålandsposten
Foto: Peter Ahlström, Smålandsposten

I nitton år har Karate-Do Shotokan Akademi Växjö haft samma träningslokal. Men med bara tre veckors varsel tvingas nu karateklubben bort av Växjö kommun eftersom lokalen ska bli undervisningslokal. Märkligt tycker klubben, som också kritiserar kommunen för att bara satsa på storklubbarna.

– Det känns frustrerande och jättekonstigt att vi fick reda på det så. Mindre föreningar hamnar i små lokaler i märkliga områden medan man bygger arenor i centrum och de föreningarna profileras jättemycket, säger Mona Pfauss, klubbens ordförande, till SVT Småland.

Annons

På Växjö kommun håller man dock inte med.

– Vi ställer inte olika idrotter mot varandra utan alla är lika mycket värda. Sen kan det ibland handla om vad som är praktiskt görbart, det beror på vad de har för krav, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons