Annons
Nöje

Växjökoppling i Loreens mellonummer

Publicerad 24 februari 2017
Foto: Janne Danielsson/SVT
Foto: Janne Danielsson/SVT

På lördag gör 2012 års Eurovisionvinnare Loreen comeback på Melodifestivalens scen. I Skellefteå uppträder hon med låten "Statements" och en avancerad danskoreografi - med koppling till Växjö.

I sin show skildrar hon samhället med olika ikoniska händelser, som franska revolutionen och "Tanten med handväskan" som togs vid en nazistdemonstration i Växjö 1985.

Annons

– Där har vi en kvinna som engagerade sig. Det var ett nazisttåg och hon agerade. Hon sa nej. Det är en så stark historisk påminnelse om folks engagemang, hon är aktivist och vi måste våga ta ställning. Vi måste göra det i dag. Ta ställning för oss själva. Jag brukar säga att det börjar med en själv. Happy people never go to war. Börja med att stärka dig själv. Jag valde den bilden eftersom hon gjorde ett statement, säger hon till SVT.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons