Annons

Växjökvinna lurades på lägenhet

Växjö • Publicerad 4 april 2018
Arkivbild.Foto: Anders Karlsson

Förra året rapporterade VXOnews om en Växjöbo som blivit utsatt för ett bostadsbedrägeri. Kvinnan kom in på en utbildning i Linköping och lade ut annons om att hon sökte bostad på Blocket. Då blev hon kontaktad av en man som sa sig ha en lägenhet, som föll henne i smaken.

De kom överens om att hon skulle flytta in i lägenheten och kvinnan ombads sätta in 22 500 kronor i deposition. Men det fanns ingen lägenhet och pengarna var borta. Senare visade det sig att kvinnan var en av ett 30-tal personer som blivit lurade av mannen.

Annons

Nu har den 33-årige mannen dömts till fängelse i ett år och åtta månaders fängelse för bland annat fem fall av grovt bedrägeri samt 32 fall av bedrägeri. Han ska dessutom betala över 400 000 kronor plus ränta i skadestånd till 34 olika personer, skriver Hem & Hyra.

Växjökvinnan får 21 600 kronor i skadestånd. Mannen hävdar att hans agerande beror på att han pressats på pengar av ett kriminellt gäng efter en 15 år gammal konflikt. Han ska dessutom ha sålt saker via annonssajter utan att leverera varorna, skriver Hem & Hyra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons