Annons

Växjölaget i rejäl kvalrysare

Damerna säkrade avancemang i helgen. Under lördagen kan herrarna fixa en dubbelfest för Sandsbro AIK.
Publicerad 21 oktober 2017
Foto: Lena Gunnarsson

Efter 5–0 i helgens match mot Egnahem säkrade Sandsbro avancemang i damernas kvalspel till division 2-fotbollen. Laget vann samtliga tre kvalmatcher med totalt 9–1.

Under lördagen kan klubben fixa en dubbel fest. Inför avslutningen av kvalet till division 3 har tre lag chansen att ta klivet upp. Karlskrona UF leder gruppen före Sandsbro och IFK Grimslöv/Västra Torsås. Enda laget som är borta är Ljungby.

Annons

I sista omgången spelar Sandsbro borta mot avsågade Ljungby på Lagavallen. Samtidigt åker IFK Grimslöv till Blekinge för match mot Karlskrona. Det är upplagt för en rejäl kvalrysare.

– Det är kart att vi är nöjda med att vara där vi är inför en sistamatch. Vi är inte borta ur spelet. Vi har möjligheten. Vi måste vinna matchen. Jag tror inte att oavgjort räcker även om det skulle kunna gå, säger Sandsbros tränare Andreas Ottosson.

Den förre Österprofilen är inne på sitt tredje år i klubben. Sandsbro har valt att satsa på stadsdelens egna talanger och har en yngre trupp än de flesta andra i division 4-fotbollen.

– Det är vi stolta över, att kunna göra en sådan satsning och inte värva ihop tio spelare. Vi har hållit kontinuiteten med spelare som är uppvuxna i Sandsbro. Jag tror att det är en del av framgångsfaktorn. Det skapar en själ i ditt lag och en kontinuitet. Det är ett härligt gäng att jobba med som vill bli bra fotbollsspelare och som tar till sig de instruktioner de får.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons