Växjöman upp i norska hovrätten för matchfixning

Publicerad 20 januari 2016

En 44-årig man från Växjö ska ha varit hjärnan bakom uppgjorda matcher som spelades 2012 i Norge. Tipparen ska tillsammans med sex andra män ha försökt påverka slutresultatet i matcher. Fem av de inblandade ska ha varit norska fotbollsspelare, enligt norska TV2. Misstänkt för grov korruption och grovt bedrägeri dömdes den 44-årige mannen förra året i Oslo tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader. Domen överklagades och under tisdagen inleddes en fem veckor lång hovrättsförhandling.

Det ska ha varit en match mellan Follo och Østsiden 2012 som polisen ska ha blivit misstänksam mot. Follo förlorade matchen med 4-3, trots ledning med 3-0 i halvtid, uppger TV2.

Åklagaren i fallet säger till NRK att påföljderna för de inblandade borde ha blivit högre i tingsrätten och anser att de ska dömas för grov korruption.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.