Annons

Växjöpolisen varnar för gängbråk

Publicerad 20 oktober 2017
Foto: Nadia Hagberg

Polisen i Växjö har fått uppgifter om att en stort gängbråk planeras i Rottne i helgen. Två ungdomsgrupper väntas drabba samman och nu varnar polisen, skriver Smålandsposten.

– Vi fick information om att ett stort bråk, med flera inblandade ungdomar, var planerat i Rottne till helgen. I stället för att vänta på att det skulle hända åkte vi ut till skolorna i Rottne och Braås och berättade att vi kände till det och vi berättade även vad händer om man blir tagen av polisen, säger kommunpolisen Scott Goodwin till tidningen.

Annons

Polisen har fått namn på några av ungdomarna som planerade att delta i bråket och deras föräldrar har kontaktats. Polisen kommer att öka närvaron i Rottne i helgen och uppmanar föräldrar att prata med sina barn om konsekvenserna.

– Det har bubblat ett tag i Rottne och det handlar om två grupperingar. Det kan handla om en grupp som är emot en annan grupp och vill hämnas, eller något i den stilen, säger Scott Goodwin till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons