Annons

Växjöpolitiker deltog i högerextremt nätverk

Växjö • Publicerad 9 april 2018
Foto: Filip Sjöfors

Fram till vintern förra året rörde sig Sverigedemokraternas ordförande i Växjö, Nils Sjöqvist Axelsson, i högerextrema kretsar. Men när han blev medlem i Sverigedemokraterna raderades allt material på nätet, uppger Smålandsposten.

Han var en del av The Northern Brothers, som producerade flera filmer på sociala medier där de pratade politik, tränade och poserade med skjutvapen, yxor och knivar. Enligt Stiftelsen Expo har gruppen kopplingar till högerextrema organisationer och när Nils Sjöqvist Axelsson blev medlem i Sverigedemokraterna raderades allt material samt hans konton på Facebook och Instagram.

Annons

– Jag tycker att detta är ungdomssynder och det är inget som jag skulle ha gjort igen. Men det är gjort och jag kan inte ta tillbaka det och jag ångrar det inte, säger Nils Sjöqvist Axelsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Växjö, till Smålandsposten.

Läs en lång intervju med Nils Sjöqvist Axelsson nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons