Annons

Växjöpolitiker fast i riksdagen - med morakniv

Publicerad 25 januari 2018
Foto: Smålandsposten

I torsdags, när kommunalrådet Anna Tenje (M) skulle passera säkerhetskontrollen i riksdagen, ertappades hon med en morakniv. Enligt Smålandsposten tillhör kniven hennes son som är scout men som ännu tagit knivmärket, och enligt tidningen glömde hon att plocka bort den ur handväskan.

– Därför packade jag ned kniven i handväskan igen. Och den låg kvar. När jag på morgonen (torsdagen) skulle åka till Stockholm med partiledningen så fanns kniven kvar i väskan, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

Annons

Anna Tenje gick också genom säkerhetskontrollen på flygplatsen i Växjö utan att det larmade. Den upptäcktes inte heller på flygplatsen i Bromma.

– Och är ju också lite oroväckande. När jag kom upp till riksdagen strulade det lite i passagen. Säkerhetsvakten sade att vi ändå kunde köra igenom våra väskor så länge i genomlysningen. Just då kom jag på att kniven fanns i väskan. Herregud jag hade ju en kniv i väskan! Jag blev helt perplex och informerade vakten om det, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

Kniven är nu omhändertagen och inlåst i ett kassaskåp. Man kommer också att ha ett möte med den säkerhetsansvarige på flygplatsen. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons