Annons

Replikerar efter läckta SD-listan: "Väldigt förvånande"

Publicerad 7 juli 2016
Foto: Pontus Steneros, Smålandsposten
Foto: Pontus Steneros, Smålandsposten

Under torsdagen var det Sverigedemokraternas dag under Almedalsveckan i Visby. I samband med detta släppte Expressen vad som kallas för en "intern problemlista", där tjänstemän inom Sverigedemokraterna hänger ut flera medlemmar som rättshaverister.

En av medlemmarna som nämns är partiets gruppledare i Växjö kommun, Håkan Engdahl. Han anklagas bland annat för att lägga kommunföreningens pengar på egen representation och på arvoden till två närstående.

Annons

– Första gången jag hörde talas om den här så kallade listan var för exakt ett år sedan. När jag nu får veta vad som stod i listan förvånade det mig väldigt mycket, särskilt uppgifterna om arvodeutbetalningar. Jag har aldrig betalat ut en enda krona i arvode under mina år som aktiv i här i kommunföreningen, säger Engdahl.

Var uppgifterna kommer ifrån varken vill eller kan han spekulera i. Han har inte heller blivit kontaktad från centralt håll, vilket han tar som ett tecken på att han inte är misstänkt för något.

– Hade det varit några som helst konstigheter hade jag för det första fått lämna partiet. För det andra hade jag ju knappast fått förtroendet som gruppledare i både Växjö kommun och Region Kronoberg, säger Engdahl.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons