Annons

Växjöpolitiker omvald som ordförande

Publicerad 7 mars 2017
Arkivbild Foto: Stina Johansson, Smålandsposten
Arkivbild Foto: Stina Johansson, Smålandsposten

Pontus Samuelsson omvaldes i helgen av en enhällig distriktsårskonferens till ordförande för SSU Kronoberg, Socialdemokratiska ungdomsförbundet.

– Det känns jättekul att bli omvald som ordförande. I år ska vi bli en ännu starkare politisk kraft i Kronobergs län och organisera ännu fler unga, säger Pontus Samuelsson.

Annons

Pontus Samuelsson kommer ursprungligen från Lammhult och läser just nu sista året på lärarlinjen vid Linnéuniversitetet i Växjö. Under 2017 säger han att distriktet kommer satsa på att stärka SSU:s lokala närvaro i länet, bland annat genom att bilda nya lokalavdelningar. Fokus kommer vidare ligga på att påverka moderpartiet i flera frågor, bland annat då regeringen ska besluta om en ny migrationspolitik.

– Det är viktigt att vi på lokal nivå visar tydligt vad vi står i frågan om migrationspolitiken. Migrationsverkets egna rapporter menar att de nuvarande lagarna inte har någon påverkan på antalet människor som flyr till Sverige. Det är alltså dyr signalpolitik som kostar mycket ibland annat polisens resurser och i människors lidande. Permanenta uppehållstillstånd måste bli norm.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons