Annons

Växjöpolitiker på villovägar

Publicerad 28 januari 2016
Foto: Martina Wärenfeldt
Foto: Martina Wärenfeldt

Växjös kommunalråd Åsa Karlsson Björkmarker (S) och Bo Frank (M) hoppade på bussen och hamnade i fel land. Detta skrev Åsa Karlsson Björkmarker på sitt twitterkonto.

De båda Växjöpolitikerna hade föreläst på en energikonferens i franska Dunkirk när de skulle hoppa på bussen till sitt Ibis-hotell sent på kvällen. Det var bara det att de inte kom fram till hotellet. Istället hamnade de vid ett Ibis-hotell i Belgien.

Annons

– Vi visste inte vilken buss vi skulle ta, så vi blev hänvisade den här bussen som tog oss till Belgien. Det var ett litet äventyr tur och retur, säger Åsa Karlsson Björkmarker.

Färden som egentligen var på fyra kilometer tog istället två timmar, skriver Bo Frank på sin blogg.

– Det är inte varje dag man stiger på en buss och hamnar i helt fel land. Det var faktiskt ganska kul, det är ju skillnad om man gör det här misstaget själv eller tillsammans med någon, säger Åsa Karlsson Björkmarker.

Konferensen i Frankrike är över för det här året och de båda politikerna är på väg hem igen.

– Vi är på väg till Belgien nu och det känns helt rätt, säger Åsa Karlsson Björkmarker.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons