Annons

Växjöpolitikerna om förslaget med böneutrop

Publicerad 12 februari 2018 • Uppdaterad 13 februari 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

Stiftelsen Växjös muslimer vill ha böneutrop tre minuter varje fredag från moskén på Försommarvägen i Växjö. Förslaget delar Växjöpolitiker, vars åsikter går isär.

– Böneutrop är väl kanske inte vad man förväntar sig i Sverige, men jag vet faktiskt inte vad jag tycker. Det blir väl lite exotiskt kanske, jag har aldrig varit i ett land där man har böneutrop så jag vet inte hur det låter. Jag bor precis vid moskén och tillhör väl dem som kommer att bli drabbad. Det är inte så roligt att jobba natt och bli väckt av det, säger Maria Palm, ordförande i Sverigedemokraterna i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

Liberalernas gruppledare, Lennart Adell Kind, är däremot positiv till förslaget.

– Det är väl bra, vi har ju kyrkklockor och då finns det väl ingen anledning till att vi ska diskriminera muslimer. Det handlar om tre minuter på varje fredag och det kan väl inte störa någon, säger han till Smålandsposten.

Flera politiker vet inte var de står i frågan utan vill samla på sig mer information innan de tar ställning. Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) anser att det här blir problematiskt. Läs mer om politikernas åsikter här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons