Annons

Växjöprofilen blir allsvensk tränare

Publicerad 29 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Under söndagen blev det officiellt att Joachim Björklund blir ny assisterande tränare i allsvenska Hammarby. 46-åringen från Växjö, med spelarmeriter i bland annat Östers IF, Valencia och Sunderland, har skrivit på ett kontrakt på ett år med en option på ytterligare två år.

För några veckor sedan sparkades Hammarbys huvudtränare Jakob Michelsen på grund av meningsskiljaktigheter med sportchefen Jesper Jansson, även han från Växjö. Lagets assisterande Stefan Billborn blir ny huvudtränare med Björklund och förre Österspelaren Pablo Pinones-Arce som assisterande. Björklund, som också ingick i VM-truppen 1994 som vann ett minnesvärt brons, kommer att ha fokus på det defensiva spelet i Hammarby.

Annons

– Han blir en väldigt bra pusselbit i ledarteamet med sitt fokus på försvarsspelet. Med Stefan Billborn som huvudansvarig och med Pablos spetskompetens på planens sista tredjedel är Jocke precis den ledartyp vi letat efter. Han personifierade försvarsspelet redan som spelare och den som minns honom på planen minns en spelare som gjorde precis det han var bäst på och gjorde det väldigt bra. Så är han även som ledare och det är så Hammarby ska fungera, säger sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons