Annons

Växjöprofilen kan få hedersuppdrag

Publicerad 17 januari 2018 • Uppdaterad 18 januari 2018
Foto: Filip Sjöfors

PM & Vänners ägare Per Bengtsson kan bli Danmarks nya honorärkonsul i Växjö. Växjöprofilen föreslås bli konsul eftersom konsulatets nuvarande i Växjö inte längre bor i staden eller har någon verksamhetskoppling hit, skriver Smålandsposten.

– Jag ser detta som ett ärofullt uppdrag och är väldigt tacksam över att jag har blivit tillfrågad. Men det är förknippat med en hel del jobb. Om en dansk medborgare drabbas av något oväntat i regionen så ska jag finnas till hands. Om det skulle bli aktuellt så kommer den officiella frågan komma från den danska drottningen, eftersom det är hon som utser en dansk honorärkonsul, säger Per Bengtsson till Smålandsposten.

Annons

Att vara honorärkonsult är oftast ett oavlönat hedersuppdrag. Honorärkonsuln är som ambassadens förlängda arm. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons