Annons

Växjöprofilen klar för nytt toppjobb

Växjö • Publicerad 3 maj 2018
Karin Bååth har fått ett nytt toppjobb på STCC.
Karin Bååth har fått ett nytt toppjobb på STCC.Foto: Emma Koivisto

Växjö Citys vd och centrumledare Karin Bååth har fått ett nytt jobb. Från och med den 1 juni kommer hon att vara med och driva STCC, det skandinaviska standardvagnsmästerskapet.

– Jag kommer att jobba med marknad och kommunikation, i kombination med destinationsutveckling. Jag ska se till att vi sätter lite mer guldkant på tillvaron även i racingvärlden, säger Karin Bååth till VXOnews.

Annons

I helgen är det premiär för årets STCC med tävling på Ring Knutstorp. Under året ska sex deltävlingar avgöras, varav en i Norge. Säsongen avslutas sedan den 21-22 september med final på Mantorp Park.

– Det är en spännande utmaning och något jag brinner för, både att utveckla destinationer och marknads- och kommunikationstänket. Det finns flera likheter mellan arbetet i Växjö City och STCC. Det handlar om flera olika intressenter som är inblandade där pusselbitar ska sättas ihop och viljor och intressen ska ena kring en gemensam vision och strategi, säger Karin Bååth.

Tanken är att hon bland annat ska komma in med nya ögon och attrahera en ny publik och utövare. Dessutom kommer hon att arbeta med STCC:s nya satsning i Skellefteå. Från och med nästa år återuppstår klassiska Midnattsloppet i Skellefteå på en nybyggd bana som blir Sveriges längsta permanenta racingbana.

Foto: Tony Welam
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons