Annons

Växjöprofilen klättrar på riksdagslista

Publicerad 26 november 2017
Foto: Ingemar Edfalk/Riksdagsförvaltningen

Kristdemokraterna i Kronoberg gör stora förändringar i riksdagslistan inför nästa års val, jämfört med inför valet 2014. Under helgen höll partiet sin nomineringsstämma, där riksdagslistan fastställdes. Enligt Smålandsposten är det bara Sara Skyttedal, etta på listan inför förra valet, som är topp tio även inför nästa års val.

Skyttedal är nu på nionde plats på listan, som partiledaren Ebba Busch Thor toppar. Busch Thor har ingen riksdagsplats och har därför sökt stöd från flera valdistrikt, bland annat Kronobergs län.

Annons

Partiets andre vice ordförande Lars Adaktusson föreslogs på andra plats på valberednings lista i Kronoberg. Men efter helgens nomineringsstämma står det klart att Adaktusson inte är särskilt populär bland medlemmarna i länet utan hamnade först på en åttonde plats, skriver Smålandsposten.

Tvåa på listan är istället Växjöbon Patrik Åkesson. som tidigare bland annat har varit sportchef i Växjö Lakers. Växjöprofilen har också haft engagemang i andra idrottsföreningar och är näringslivsutvecklare i Tingsryds kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons