Annons

Växjöprofilen utsedd till idol

Publicerad 30 oktober 2017
Foto: Peter Knutson

Växjösonen, artisten och youtubern Thomas Sekelius har utsetts till årets Bris-Idol. Han är en av sex av sex personer som utsetts till årets idoler, som bryter tystnaden och berättar om utsatthet och ensamhet under uppväxten.

– Årets idoler berättar om ensamhet, att inte passa in, att vara vilsen och osäker, och om utsatthet. Det är modiga och viktiga berättelser som jag vet kommer stärka, inspirera och ge stöd till barn och unga som växer upp idag, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare, i ett pressmeddelande.

Annons

Förutom Thomas Sekelius är artisten Miriam Bryant, handbollsspelaren och profilen Linnéa Claeson, bröderna Emil och Daniel Norberg samt Sofia Olofsson, flerfaldig världsmästare i thaiboxning, årets Bris-idoler.

Varje år delar Bris ut idolkort till landets sjätteklassare. Idolkorten delas ut för att visa att även de stora idolerna har varit små och upplevt jobbiga saker.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons