Annons

Växjöprofilen vann tvist på 40 miljoner

Publicerad 17 januari 2018 • Uppdaterad 1 mars 2018
Foto: Lillian Petrovski

Stefan Edberg, tennislegendar och kapitalförvaltare, har tillsammans med en affärskompanjon vunnit en tvist sedan de stämts på över 40 miljoner kronor. Anledningen till tvisten är affärer i kapital- och fondförvaltningsbolagen Case Investment AB och Case Asset Management AB, skriver Smålandsposten. Edberg och kompanjonen var aktieägare i moderbolaget Case Investment AB och satt i styrelsen.

2014 överläts verksamheten i Case Asset Management AB till dotterbolaget Case Kapitalförvaltning AB. Ett halvår senare skrevs ett aktieöverlåtelseavtal med Proficio om samtliga aktier i dotterbolaget för 32 miljoner kronor.

Annons

Stämningen har gjorts för att de två aktiebolagen och fem privatpersoner anser att försäljningen skedde till ett för lågt pris. De menar att Edberg och affärskompanjonen, i egenskap av styrelseledamöter, uppsåtligen eller av oaktsamhet ha agerat i strid med aktiebolagslagen. Men enligt Västmanslands tingsrätt är det inte bevisat att värdet på bolaget översteg priset på 32 miljoner kronor när avtalet skrevs, skriver Smålandsposten.

TIPSA VXONEWS! Maila oss på tips@vxonews.se eller skriv ett meddelande på Facebook.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons