Annons

Växjörestaurang lagar mat åt Kungen

Publicerad 27 september 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten

På fredag invigs Södras nya massafabrik utanför Varberg. Kungen kommer finnas på plats, liksom personal från PM & Vänner i Växjö som kommer laga och servera maten. Det är inte första gången som den prisade restaurangen serverar mat till kungafamiljen.

– Vi har gjort det ett par gånger. Både på residenset i Växjö men även på olika platser när Kungen har varit på besök i Småland. Han är en väldigt tacksam gäst. Varje gång som jag har varit inblandad har han alltid varit intresserad av att prata mat med oss. Han är som vi, säger Per Bengtsson på PM & Vänner till Smålandsposten.

Annons

Alla råvaror i den meny som ska serveras är hämtad från Södras verksamhetsregion, alltså Halland, Kronoberg, Kalmar, Bleking och norra Skåne. PM & Vänner har arbetat med projektet sedan i våras. På plats kommer de ha 24 personer i personalen, tolv i köket och tolv i serveringen, skriver Smålandsposten.

Nyligen var Kungaparet på en pizzeria i länet. Läs mer om det här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons