Annons

Växjöryttare klar för SM

Publicerad 10 juli 2017
Nova Friman och Australis. Foto: Privat
Nova Friman och Australis. Foto: Privat

Under helgen har flera hästtävlingar arrangerats med fina resultat från Växjöekipagen. I Västervik tävlade Alicia Jönberg från Växjöortens Fältrittklubb i nationella tävlingar. I helgens MSV-klasser presterade hon en andraplacering och en tredjeplacering, vilket innebär att hon är klar för SM senare i juli. Alicia är bara tio år gammal och gör sitt första SM med ponnyn Amelia.

I Eriksmåla tävlade flera lokala ryttare. Nova Friman från Växjöortens Fältrittklubb hade en mycket bra helg med många placeringar. Under lördagen tog hon gem två andraplaceringar med ponnyn Australis och under söndagen blev det en vinst och en andraplacering. Dessutom tog Nova Friman även hem meetingpriset för kategori C under hela helgen.

Även klubbkompisen Louise Ingwald hade en bra helg med en tredjeplacering i kategori C. Lammhults RK:s Selmina Hedstig plockade hem en andraplacering i kategori D klass LB.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons