Annons

Växjös bästa samlas och siktar mot allsvenskan

De kommer från Vipers, Vöikers och Hovshaga. Nu samlas Växjös bästa innebandyspelare i en klubb och målet är att ta sig till allsvenskan.
Publicerad 21 september 2017
Växjö Vipers damer siktar mot allsvenskan.
Växjö Vipers damer siktar mot allsvenskan.Foto: Tero Väisänen

Kikar du på laguppställningarna hos damernas SSL-lag kan du ganska snabbt plocka ihop en vass femma med spelare som nyligen spelat innebandy i Växjö. I våras åkte Hovshaga ur allsvenskan och kommande säsong blir länet utan ett lag i förbundsserierna. Det är omtag som gäller och nu ska alla de bästa spelarna i Växjö samlas under Vipers vingar. Det är en effekt av sammanslagningen av Vipers och Vöikers samt att Hovshaga lagt ner sitt a-lag.

– Något var man tvungen att göra. Vi kunde inte sno spelare från varandra hela tiden. De gick runt och det var en ohållbar situation. Ena året är det laget bra, andra är det laget bra. Det funkade inte, säger tränaren Patrik Dahl som varit tränare för Vöikers de senaste säsongerna.

Annons

Det är väldigt mycket nya spelare i säsongens trupp. De kommer från Växjö Vipers, Vöikers, Hovshaga och Alvesta. Nyförvärven från Hovshaga, med färsk erfarenhet av allsvenskan, blir förstås viktiga. Där hittar vi bland annat lagkaptenen Emma Andersson, Melina Asmundsson och Emma Mogensen. Men bredden är troligen Växjö Vipers största styrka.

– Det är jättesvårt att säga så tidigt vem som sticker ut och vem som kommer att sticka ut. De gamla Hovshagaspelarna har en annan snabbhet i sig. Summa summarum tror jag att vi får ett rätt bra lag.

Att en innebandystad som Växjö inte har ett lag i SSL eller allsvenskan håller inte på sikt. Växjö Vipers ska dit, men det är ingen brådska.

– Föreningen har inte ambitioner att gå upp med damlaget än. De har ambitioner att skaffa en träningsstruktur. Om det tar ett, två eller tre år innan vi går upp bryr sig inte föreningen om.

Men målet är toppstrid?

– Definitivt. Vi måste ha upp ett lag i allsvenskan och ska vara ett topplag på sikt för att få drag kring innebandyn. Vi ska tillhöra toppen. Det är inget snack om saken.

Tillbaka till de där Växjö spelarna i landets bästa serier. I sommar har Cornelia Ceder gått från Hovshaga till Linköping och sedan tidigare finns profiler som Erika Nilsson (Endre), Rebecka Johansson (Kalmarsund), Amanda Lööf Miljevic (Pixbo), Maja Liljeroth (Sirius) och Anna Moberg (Endre) i landets topp. Ett sjunde namn, Julia Rindhagen, spelade SSL-innebandy med Kalmarsund förra säsongen, men har i sommar hälsat på hemma i Växjö.

– Jag hoppas att Julia Rindhagen kommer tillbaka. Hon har tränat med oss, men inget är klart på långa vägar. Hon studerar fortfarande i Kalmar, säger Patrik Dahl som menar att en återvändare skulle kunna öppna dörren för fler.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons